Giethoorn Agenda

NK Punterzeilen

Datum:Sunday, September 15, 2019
Aanvang: 9:30 AM
locatie: Giethoorn

Over een kleine twee weken start alweer de 11e editie van het Open Nederlandse Kampioenschap punterzeilen, de Beulaker Open. 
 
Het palaver is ook dit jaar in Het Paviljoen aan het Wiede, om 09.30u. De startprocedure en de voorrangsregels zullen hier kort worden toegelicht. De wedstrijden worden gehouden op de Belterwiede en zullen worden weer begeleid door de zeilvereniging Belterwiede (ZVB).

Een lunch is dit jaar niet in voorzien (dus zelf meenemen). Er zijn geen inschrijfkosten voor deelname. Op het terrein van zeilvereniging de Punter kunnen we tussen de middag even relaxen tijdens de lunch en na afloop nagenieten bij de borrel.

De wedstrijden zijn zowel voor grotere punters met fok en voor kleine Gieterse punters zonder fok. Ook dit jaar wordt er gestreefd naar gelijke kansen voor iedereen (in de punter met fok klasse: met name voor kleinere punters, zware punters, punters met bun of punters met kleine zeilvoering) door het toepassen van een tijdverrekingfactor (TVF). Veel punters zijn inmiddels hiervoor gemeten, ongemeten punters zullen op de dag zelf worden voorzien van een TVF. 
 
Schrijf je snel in, graag via de mail. We hopen op een mooie zeildag met spannende (en eerlijke) wedstrijden.
 
Voor vragen kunt u telefonisch (06 53485839) of per e-mail contact opnemen. Deel deze mail ook vooral met andere enthousiaste punterzeilers.

Met zeilgroet, 
namens het organiserend comite,
 
Wouter Kalk

 
terug naar het overzicht