Giethoorn Agenda

Boekpresentatie De Zomerse Fanfare

Datum:Wednesday, February 20, 2019
Aanvang: 7:30 PM
locatie: Museumboerderij 't Olde Maat Uus

Ontmoet de auteur van het boek 'De Zomerse Fanfare van 1958' op woensdagavond 20 februari in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

De zestigste verjaardag van deze film wordt gevierd met het boek 'De Zomerse Fanfare van 1958'. Auteur Ronald van de Vate neemt daarin de lezer mee terug naar Bert Haanstra's filmklassieker, die met 2,6 miljoen bezoekers nog steeds de op een na meest bezochte Nederlandse speelfilm aller tijden is.

Het boek neemt de lezer mee terug naar de voorbereidingen en productie van de film in 1958. Hoe ontstond het idee voor de film? Wie adviseerde Bert Haanstra over het scenario? Waarom viel de keuze op Giethoorn en Diever als filmlocatie? Wie waren de crewleden en hoe was de samenwerking met de Gieterse bevolking? Wie componeerde de dubbelmars voor de film? Het is allemaal te lezen in dit schitterende boek, boordevol niet eerder gepubliceerde foto’s, filmaffiches en documenten uit de collectie van het Eye Filmmuseum en enkele privéarchieven.

Op woensdagavond 20 februari zijn belangstellenden vanaf 19:30 uur van harte welkom in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Het programma start om 20:00 uur met een interview met de auteur en met Jan Mol, die ook een rol in de film heeft gehad. Hierin zullen ongetwijfeld allerlei leuke wetenswaardigheden en anekdotes over de film naar voren komen. Vervolgens zal de film vertoond worden op het grote scherm in de Hendrik Maatzaal van het museum.

Na afloop van de film is er gelegenheid om gezellig na te praten met een drankje en dit unieke boek te kopen en te laten signeren door Ronald van de Vate.

De verkoopprijs van het boek is € 19,95. De entree is gratis, drankjes zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.
terug naar het overzicht