Giethoorn Agenda

Judas

Datum:Saturday, November 17, 2018
Aanvang: 7:30 PM
locatie: Doopsgezinde Kerk Giethoorn

Musicalgroep Giethoorn presenteert in november Judas! 

Vanaf 8 oktober kunnen er weer kaartjes besteld worden voor onze musical. Bellen of mailen kan met Marijke Schra 0521-362394 of tiemen.schra@ziggo.nl of zijn op te halen bij Spar ter Schure Eendrachtsplein 4 8355DL Giethoorn. De uitvoeringen vinden plaats op: vrijdag 9  16 en 23 november en zaterdag  10  17 en 24 november  2018 . 

Aanvang : 19.30 uur
De kerk is open vanaf  18.45 uur
Locatie :   Doopsgezinde Kerk Binnenpad 50 8355 BT  Giethoorn.

Judas
Simon en Hanne krijgen bezoek van twee agenten die vertellen dat hun zoon Judas dood is. Zo begint de musical “op zoek naar Judas”. De verslagenheid bij de ouders is uiteraard groot. Het huilen van Hanna gaat over in kindergehuil en brengt ons bij de geboorte van Judas. En zo creëren we de suggestie dat Hanna en Simon het levensverhaal van Judas aan de agenten vertellen.

Schrijf je over Judas , dan schrijf je ook over Jezus. In de musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. We leren Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want ook hij mag in de relatie met Judas niet ontbreken.

Naast een aantal fictieve scènes, laten wij ook een aantal Bijbelse verhalen tot leven komen die wij exemplarisch vinden voor het optreden van Jezus: de Bergrede , een wonderverhaal (spijziging van 5000),een genezingsverhaal (legioen).Een gelijkenis /parabel (de barmhartige Samaritaan) en het verhaal over de vrouw die Jezus zalft in Bethanië. En natuurlijk het passieverhaal dat in deze musical ook als gezongen passie wordt uitgevoerd.

Zo wordt “opzoek naar Judas”, meer dan onze andere musicals , een gezongen belevenis.
terug naar het overzicht