Giethoorn Agenda

Gieters Filmhus: Victoria & Abduhl

Datum:Sunday, December 9, 2018
Aanvang: 11:30 AM
locatie: Kulturhus De Eendracht

Het Gieters Filmhus heeft, evenals de filmhuizen elders, als doel het vertonen van bijzondere speelfilms en documentaires, die niet in de reguliere bioscopen worden gedraaid. Meestal zijn het bekroonde films, maar die anders dan de meeste Hollywoodproducties, niet de grote publiekstrekkers zijn. Vanwege de aantrekkelijke entreeprijs is het Gieters Filmhus zeer laagdrempelig en biedt de bezoekers onder het genot van een door het Kulturhus aangeboden kopje koffie of thee, ook de gelegenheid voor sociale contacten.

Zes maal in het winterseizoen op de tweede zondagmorgen van de maand om 11.30 uur!

Victoria & Abdul

Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen koningin Victoria (Judi Dench) en Adbul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. Karim wordt vanuit India naar Engeland gestuurd om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubilieum van de koningin. Er blijkt een bijzondere klik te zijn tussen hen beiden. Mensen en bedienden om hen heen proberen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker. 

Kaartverkoop
U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje en een verse kop soep, kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar. 
terug naar het overzicht