Giethoorn Agenda

Gieters Filmhus: Darkest Hour

Datum:Sunday, November 11, 2018
Aanvang: 11:30 AM
locatie: Kulturhus De Eendracht

Het Gieters Filmhus heeft, evenals de filmhuizen elders, als doel het vertonen van bijzondere speelfilms en documentaires, die niet in de reguliere bioscopen worden gedraaid. Meestal zijn het bekroonde films, maar die anders dan de meeste Hollywoodproducties, niet de grote publiekstrekkers zijn. Vanwege de aantrekkelijke entreeprijs is het Gieters Filmhus zeer laagdrempelig en biedt de bezoekers onder het genot van een door het Kulturhus aangeboden kopje koffie of thee, ook de gelegenheid voor sociale contacten.

Zes maal in het winterseizoen op de tweede zondagmorgen van de maand om 11.30 uur!

Darkest Hour

Darkest Hour werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag sluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijdheid van een natie. Churchill doet ondanks weerstand van zijn eigen partij een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

Een meeslepend drama, vol vaart en met humor verteld. Gary Oldman speelt Churchill op een fantastische manier. Hij ontving maar liefst vijf onderscheidingen hiervoor, waaronder een Oscar en een Golden Globe.

Kaartverkoop
U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje en een verse kop soep, kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar. 

 




terug naar het overzicht