Giethoorn Agenda

Gieters Filmhus: Romulus, my Father

Datum:Sunday, October 14, 2018
Aanvang: 11:30 AM
locatie: Kulturhus De Eendracht

Het Gieters Filmhus heeft, evenals de filmhuizen elders, als doel het vertonen van bijzondere speelfilms en documentaires, die niet in de reguliere bioscopen worden gedraaid. Meestal zijn het bekroonde films, maar die anders dan de meeste Hollywoodproducties, niet de grote publiekstrekkers zijn. Vanwege de aantrekkelijke entreeprijs is het Gieters Filmhus zeer laagdrempelig en biedt de bezoekers onder het genot van een door het Kulturhus aangeboden kopje koffie of thee, ook de gelegenheid voor sociale contacten.

Zes maal in het winterseizoen op de tweede zondagmorgen van de maand om 11.30 uur!

Romulus, my Father

Romulus is een Roemeense immigrant die het beste probeert te maken van zijn leven op het Australische platteland. Voor zijn tienjarige zoontje Rai is hij een held, voor zijn vrouw Christina en mislukkeling. Wanneer Christina het gezin verlaat en in Melbourne gaat wonen, ziet Rai zijn vader veranderen van een sterke man in een emotioneel wrak. 

Het verhaal is oorsponkelijk een biografie geschreven voor Rai (Raimond Gaita) in 1998 over zijn vader Romulus Gaita (1922-1996). In 2007 werd het boek verfilmd.

Kaartverkoop
U koopt uw kaartje gewoon op de desbetreffende morgen aan de kassa in de foyer in het Kulturhus. De kaarten kosten € 5,- per stuk (incl. kopje koffie/thee). Het Gieters Filmhus biedt plaats aan circa 50 personen. De film wordt vertoond in de verduisterde vergaderzaal op de eerste verdieping in het Kulturhus. Onder het genot van een drankje en een verse kop soep, kunt u na de film in de foyer gezellig na praten met elkaar. 

 
terug naar het overzicht